Lucrurile pe care le poți face în Chrome fără ajutorul extensiilor

Browserul Google Chrome, în ultimii ~7 ani, a izbucnit cu mult mai departe in privința numărului de utilizatori în comparație cu browserele concurente. Dezvoltatorii chrome au pus întotdeauna accentul pe viteză, și nu pe funcționalitate, pentru că aceasta poate fi extinsă la infinit cu ajutorul extensiilor. Mai jos am să încerc să dau o listă de câteva sfaturi și trucuri utile, care vă pot ajuta să obțineți mai multă funcționalitate din browser-ul vostru preferat, fără a utiliza vreo extensie.

1. Salvarea unei pagini Web în PDF

Google Chrome are o PDF-imprimantă încorporată. Deschideți orice pagină web, apăsați pe Ctrl+P în Windows (sau Cmd+P, în OS X) și selectați „Save as PDF” (Salvați ca PDF) din lista de imprimante disponibile pentru a încărca pagina într-un document PDF.

web_to_pdf

2. Comenzi rapide personalizate pentru extensii și aplicații (Combinații de taste personalizate)

Google Chrome are o varietate mare de comenzi rapide de la tastatură, pe lângă faptul că in orice timp aceste combinații le putem schimba, de asemenea, putem cu ușurință crea propriile „butoane fierbinți” (hotkeys) pentru pornirea aplicațiilor și extensiilor browserului Chrome. Pentru asta trebuie doar sa scrim chrome://extensions în bara de adrese, accesăm această pagină, apoi coborâm în jos până găsim punctul Comenzi rapide de la tastatură (Keyboard Shortcuts)

chrome shorcuts

3. Ștergerea selectivă a istoriei accesărilor paginilor web

În Google Chrome, în orice moment putem vizualiza (și chiar șterge) istoria accesărilor paginilor web, pentru asta ai nevoie doar de a tapa in bara de adrese chrome://history nu are elementul „Select All”, și pentru a elimina, de exemplu, 20 de pagini vizitate, aveți nevoie pentru a verifica toate cele 20 de căpușe. Cu toate acestea, dacă observați primul element, apoi țineți apăsată tasta Shift, faceți clic pe ultima caseta de dorit pentru a marca toate articolele din lista între ele.Istoric – Google Chrome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>